Drukbezocht Faia Brava event 2023

Op 11 maart 2023 organiseerde Stichting Natura Iberica een event voor vrienden en belangstellenden van het natuurgebied Faia Brava in Portugal. Onder voorzitterschap van Jelka Both luisterden meer dan 70 gasten naar het heldere verhaal van Deltares-directeur Bart van den Hurk, over klimaatverandering en de impact hiervan op het Iberisch schiereiland. Uit Portugal overgekomen, vertelden directeur Vanda Bras en bioloog Eduardo Alves over hun werk. Naast het beschermen van de roofvogels en gieren richt het beheer zich steeds meer op aanpassing aan klimaatverandering. Het gaat dan om brandpreventie, herbebossing en het vasthouden van water.

 

Mooie filmbeelden van het reservaat maakte menigeen enthousiast om het gebied komend jaar weer te gaan bezoeken. Henk Smit – voorzitter van Natura Iberica – liet zien wat Natura Iberica de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en bescherming van het gebied. Bijna 100 ha land kon worden aangekocht met donaties van de begunstigers, en daarnaast hielp Natura Iberica met advies en initiatieven. De komende tijd wil Natura Iberica blijven helpen met de aanleg van poelen en van nest-platforms voor de monniksgier. Penningmeester Ralf Piepers vertelde meer over de mogelijkheden om hieraan bij te dragen. 

 

Onder het genot van een tapasmaaltijd en lokale Portugese wijn ging het gesprek verder, praatten oude vrienden bij en werden nieuwe ideeën geboren voor de toekomst van Faia Brava. Wij danken iedereen hartelijk voor de bijdragen aan deze onvergetelijke middag.

 

Wil je Natura Iberica steunen in hun werk? Lees meer hierover op www.naturaiberica.nl/steun-ons/

Folder

Plaats een reactie