Met het gezin in Faia Brava

Ook leuk voor kinderen

Op reis met het gezin in Faia Brava

“Verschillende malen hebben we met ons gezin het gebied van Faia Brava en omgeving bezocht. Onze kinderen waren jonger dan 6 jaar. We hebben het altijd ontzettend naar ons zin gehad. De basis was altijd om verkoeling bij de rivier te zoeken en daarbij ook tegelijkertijd van de bijzondere natuur te genieten. De andere strategie voor succes was de paar beroemde uitzichtpunten te bezoeken, waar ook door de kinderen de gieren van dichtbij bekeken kunnen worden.

Uitzichtpunt Sapinha-Escalhao

De mooiste plek om te bezoeken met kinderen is het uitzichtpunt Sapinha-Escalhao, waar je met kinderen van picknickbanken lekker in de schaduw de vale gieren en aasgieren van dichtbij kan zien langs zeilen en landen op hun broedrots. Naast de gieren zijn er ook de andere soorten roofvogels met wat geluk goed te zien. De steenarend is relatief gemakkelijk als je een beetje de plekken weet. De havikarend is al weer ietsje moeilijker, maar ook die hebben we altijd wel een keer tijdens ieder bezoek gezien.

Naar het water: de CoĆ¢

In de zomer kan het overdag vrij heet zijn. Wij hebben goede ervaringen met de kleintjes om hele middagen de tijd bij de zijrivieren van de Douro door te brengen. Tijdens het poedelen is er qua natuur nog van alles te beleven. In het heldere water zijn er altijd wel scholen vis te zien, maar het meest spectaculair zijn de ringslangen die er voorkomen. De dieren bewegen zich gracieus door het water. Onze dochter was zo dapper om de slangetjes ook te vangen, waardoor ze ook heel dichtbij te bewonderen waren. Bij de Coa rivier is ook erg leuk om te naar sporen te zoeken. We hebben zelf wat sporen en vraatresten van otters gevonden. Ook kleine moerasschildpadjes zijn er vaak te vinden. Aan vogels zijn de kleurrijke hoppen en de vele wielewalen ook vaak goed te zien voor de kinderen.”