Natura Iberica Event op 11 maart

Meld u hier aan vóór 20 februari 2023.

 

Op 11 maart 2023 organiseert Stichting Natura Iberica een event met klimaatverandering als thema, waarvoor we u van harte uitnodigen. Het event is van 15-19 uur in Boscafé De Beken in Renkum.

Zeer blij zijn we met onze spreker Bart van den Hurk, Scientific Director at Deltares en Professor Climate-Socioecology Interactions VU Amsterdam. Hij gaat in op de klimaatverandering op het Iberisch schiereiland en de gevolgen ervan.

Graag praten we u bij over de resultaten en de plannen, onder andere om Faia Brava klimaatrobuuster te maken. Kers op de taart: U ontmoet de directeur en een bioloog die ter plaatse werken. Speciaal voor dit event komen zij naar Nederland.

 

De natuur op het Iberisch schiereiland kampt stevig met de gevolgen van de droogte door klimaatverandering. Ook Faia Brava, een prachtig natuurgebied in Noordoost Portugal, wordt bedreigd door bosbranden en afnemende biodiversiteit door droogte.

 

Stichting Natura Iberica ondersteunt vanuit Nederland de Portugese particuliere natuurbeheerorganisatie Faia Brava ATN, met financiële bijdrages en het leveren van kennis en expertise voor het beheer en de ontwikkeling van dit natuurgebied. Met uw steun kunnen we een belangrijk verschil maken voor de aasgier, havikarend, zwarte ooievaar en wellicht in de toekomst wolf en Iberische lynx.

 

Het programma in hoofdlijnen:

 

 

15:00Ontvangst en welkomstwoord 
15.30 uurKlimaatverandering op het Iberisch schiereilandGastspreker Bart van den Hurk (Scientific Director at Deltares en Professor Climate-Socioecology Interactions VU Amsterdam)
16:15 uur

Faia Brava

Het werk van Faia Brava ATN en Stichting Natura Iberica 

– Vanda Bras (directeur Faia Brava ATN)
– Eduardo Alves (bioloog Faia Brava ATN)
– Henk Smit (voorzitter Natura Iberica)
17:15 uurHoe kunt u Stichting Natura Iberica steunenRalf Piepers (penningmeester Natura Iberica)
 17.30 uur: Tapasmaaltijd 

Plaats een reactie