Ecotoerisme Faia Brava

Onvergetelijke ervaringen in een uniek gebied

Wat is er te doen in Faia Brava en omgeving?

Faia Brava is een verborgen parel! Zeer de moeite waard voor een bezoek. Er zijn weinig toeristen en in reisgidsen vindt u niet veel informatie over het gebied en de omgeving. Daarom geven wij enkele reistips. Via het Portugese ATN (de beheerder van Faia Brava) organiseert u gemakkelijk een bezoek aan het natuurgebied zelf; voor een wandeling, jeepsafari, of gierenexcursie. Het gebied is vrij toegankelijk én groot. Dus een bezoek met een gids is wel aan te raden.

Maar er is nog veel meer mogelijk: culinaire verrassingen, bezoek aan (pre)historische overblijfselen of lekker varen op de Douro. Lees de tips en de ervaringen van anderen, bij de reisverhalen van Henk (exclusieve trip), Niek (budget), Elle en Gerdi (200 km lopen), of over de gezinsreis.

Reistips voor het natuurgebied zelf

Wandelen!

  • Een wandeling door het natuurgebied, slapen op de natuurcamping ín het natuurgebied en de volgende ochtend vroeg op pad voor ‘birdwatching’.
  • Wandeling met gids: door het reservaat, duur: 4 uren.

Gierenspektakel

  • Soms worden de gieren bijgevoerd. Het is mogelijk om vanuit een schuilplaats dit spektakel van dichtbij te aanschouwen. Duur: 4 uren. 

Jeepsafari

  • Tour met jeep: vanwege de grote afstanden is het ook mogelijk om met de jeep een groter stuk door het reservaat af te leggen. Een aantal keren wordt er dan gestopt om bijzonderheden te bekijken. Duur: 4 uren.

Al bovengenoemde activiteiten kunt u boeken door contact op te nemen met ATN. Dit doet u door een e-mail (in het Engels) te sturen naar: geral@atnatureza.org. Daarnaast is het ook mogelijk om een op maat gemaakt programma samen met ATN samen te stellen.

"Met bioloog Fernando hebben wij in Faia Brava een fantastische dag beleeft. Met veel passie en enthousiasme heeft hij ons de hele dag door iets verteld over de flora en fauna in dit prachtige gebied. 's Avonds slapen in de top verzorgde tent was een ware belevenis. Wat een rust en wat een schoonheid. We komen graag nog eens terug."
Anja en Dick van Wijngaarden
Bezoekers Faia Brava

Overnachten

wegwijzer naar de B&B

Castelo Rodrigo

In het historische kasteeldorp ligt de prachtige B&B van Ana en Antonio (tevens de oprichters van ATN). Bij de B&B is een heerlijk (klein) zwembad om af te koelen. Leuk ook om het dorp rond te wandelen en goed te bekijken. Contact: +351 917 618 122 of info@casadacisterna.com.

Hortas de Saboia

U kunt slapen in basic tenten in Hortas de Saboia. Dit kunt u regelen via ATN.

Reistips voor de omgeving

Heeft u vragen over de reistips, neem contact op met Natura Iberica.

Of vraag ter plaatse bij Ana (Castelo Rodrigo) of Sara (Quintà de Pero Martins) als u hier overnacht.

Castelo Rodrigo

Een prachtig dorp, met sporen van middeleeuwen en devotie (vroeger op de pelgrimsroute naar Santiago). U kunt hier tevens overnachten.

Grande Rota

Er is een 200 km langeafstands-wandeling door het gebied. Avontuurlijk en prachtig. Overnachtingen kunnen van tevoren geregeld worden.

Uitkijkpunt Marofa

Op de bergtop ten oosten van het bergdorp Castelo Rodrigo prijkt een groot Jezus beeld. Bij goed zicht zijn de Spaanse bergen te zien in oostelijke richting.

Een uniek, modern museum over de archeologische vondsten in de omgeving. Vanuit het museum kunt u een tour maken per jeep en wandelend naar de opgravingen langs de rivier. 

Porthuis Ramos Pinto

Bij Ramos  Pinto kunt u op bezoek voor een rondleiding (wijngaard en museum) en een fantastische lunch. U wordt met een jeep naar het landgoed gebracht.

Almeida

Almeida ligt op de grens Spanje – Portugal en getuigt van de vele veldslagen die hier in het verleden plaatsvonden. Prachtig intact.

Eten met Miles Away, midden in de natuur

Ooit wel eens chique gegeten midden in een onbeschrijflijk mooie natuur? Grijp uw kans, Mafalda van Miles Away maakt het voor u mogelijk.

Varen op de Douro

Iets ten noorden van Faia Brava kunt u varen op de Douro. De start is bij Miranda de Douro, een Portugees plaatsje tegen de Spaanse grens. Het dorp is tevens bijzonder door het eigen dialect.