Stages en onderzoek studenten

Kansen voor jonge natuurvorsers

Stages en onderzoek

Er zijn al vele studenten geweest die in Faia Brava onderzoek hebben gedaan. Veel Portugese studenten, maar ook Nederlandse. De meest recente onderzoeken door Nederlandse studenten zijn gedaan door Lesley Walet (Master Tourism, Leisure and Environment aan Wageningen University, 2014, onderzoek naar implementatie van ‘Rewilding’), Annemiek Leuvenink (Master Applied Communication Science aan Wageningen University, 2013, actieonderzoek met workshops naar betrokkenheid lokale inwoners) en Jos Hoekerswever (stage Bos en Natuurbeheer, Van Hall Larenstein, Velp die monitoring deed van amfibieën en aquatische reptielen). Niek Meister heeft zelfs 1,5 jaar gewerkt bij ATN tot januari 2016, na zijn studie Bos en Natuurbeheer, Van Hall Larenstein in Velp.

In 2013 en 2014 was Faia Brava de casestudy van een twee weken lange international cursus over ‘natuurondernemerschap’ waarbij meer dan 40 studenten van universiteiten uit Zweden, Spanje, Bulgarije, Kroatië, Portugal en Nederland deelnamen. Omdat de subsidie (van het Erasmus+ programma) helaas is gestopt, is in 2014 de laatste editie geweest.

In Faia Brava vindt ieder jaar een week lang een veldwerkweek plaats van de studenten Tropische Bosbouw van Van Hall Larenstein in Velp. De studenten leren in primitieve omstandigheden en hoge temperaturen hun eigen onderzoek op te zetten en uit te voeren.

Interesse?

Ben je student en geïnteresseerd in een stage of thesis/onderzoek bij ATN in Portugal? Mail ons dan (info@naturaiberica.nl) en dan kunnen wij namens jou met ATN overleggen of er plek voor jou en je onderzoeksvraag is. (NB: ATN biedt geen stagevergoeding, maar kosten voor levensonderhoud in Portugal zijn erg laag.) Het is een voordeel als je een beetje Spaans of Portugees spreekt, maar het is geen must.